Cele mai citite

loader-image
Botoșani
06:35, 29 martie 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 57 %
Wind 13 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 27 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:57
Sunset Sunset: 18:38

Ultimele Știri

Prima ediţie a „Zilelor Culturii la Baluseni”- 2017

1 octombrie 2017 | Eveniment, Video

video:

Primăria şi Consiliul Local al comunei Baluseni, în colaborare cu Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani, au organizat, în perioada 28 septembrie – 30 septembrie, prima ediţie a “Zilele Culturii la Baluseni”.

Vineri, toți locuitorii comunei au fost invitați la teatru. Pe scena căminului cultural ”Alexa Visarion” actorii Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani au pus în scenă spectacolul „Titanic Vals” de Tudor Musatescu, intrarea fiind gratuită.

Sâmbătă, într-o atmosferă plină de emoții, 16 cupluri de aur din comună au fost premiate și felicitate de primarul Neculai Stratulat pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Printre cei premiați și celebrul regizor și scenarist român de teatru și film, Alexa Visarion, care este si fiu al comunei și totodată, căminul cultural din comuna Bălușeni îi poartă numele.

Un alt moment emoționant din cadrul manifestărilor l-a reprezentat decernarea titlului de “Cetăţean de Onoare” post-mortem al comunei Baluseni, pentru fostul fiu al comunei, doctorul Ilie Matei. Premiul a fost ridicat de fosta sotie, doamna doctor cardiolog Maria Matei.

La eveniment au participat și parlamentarii Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Costel Lupașcu și Marius Budăi si consilierul județean Costel Pătrăuceanu.

Manifestările s-au încheiat cu un moment artistic, apreciat de către toți cei prezenți, oferit de Fanfara Cordareni și o tânără speranță locală. Pe acordurile muzicii populare, toți cei prezenți, copii, bunici, parinți și oficialități s-au prins în horă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri