Botoşănenii care vor dori să-şi cumpere carne de miel pentru masa de Paşte vor avea la dispoziţie doar galantarele magazinelor, dacă vor dori să ţină cont şi de aspectele sanitar – veterinare. Cel puţin asta susţine Minodora
Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, adăugând că cei care vor dori să cumpere miei vii, ar trebui să-i sacrifice doar în unul din cele cinci abatoare autorizate din judeţ pentru astfel de activităţi, întrucât vor primi carne verificată pentru consum. Cu acest prilej, şeful DSVSA a dorit să tragă şi un semnal de alarmă în rândul consumatorilor care vor dori carne de miel de Paşte, să fie foarte atenţi de unde îşi procură materia primă, având în vedere că niciun târg şi obor de animale din judeţ nu este autorizat iar cei care vor sacrifica animale în propria curte şi vor consuma carnea fără a fi supusă unor analize, o vor face pe proprie răspundere