Cele mai citite

loader-image
Botoșani
14:01, 19 aprilie 2024
temperature icon 10°C
cer fragmentat
Humidity 55 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 62%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Atelier de lucru Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

20 decembrie 2017 | Educatie, Social - Educatie

În perioada 19-20 decembrie 2017, la Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani, se desfășoară un atelier de lucru privind Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, la care participă reprezentanţi ai Direcţiei Învăţământ, Tineret și Sport din Municipiul Bălţi și ai Primăriei Municipiului Bălţi, din Republica Moldova:
Dubițkaia Tatiana, șef Direcție Învățămînt, Tineret și Sport ;
Lichii Dana, șef Serviciu Asistență Psihopedagogică ;
Șaric Oleg, consilier municipal, CMB;
Culibaba Sergiu, Serviciul relaţii externe și atragerea investiţiilor, Primăria Municipiului Bălţi.

Obiectivul derulării atelierului de lucru este conceperea unui proiect de tip soft în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, între Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani și Direcţia Învăţământ, Tineret și Sport din Municipiul Bălţi, care are în vedere crearea unui centru de pregătire transfrontalieră, în cadrul căruia să fie formate cadrele didactice care predau în clase unde există copii cu nevoi educaţionale speciale. Se va colabora cu Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică (SAP) din Bălţi și cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educaţională Botoșani (CJRAE). Obiectivul principal al proiectului va fi o mai bună integrare a copiilor cu nevoi educaţionale speciale în învăţământul de masă, prin formarea/ dezvoltarea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice și crearea de servicii de intervenţie personalizate. Se dorește ca sustenabilitatea să fie asigurată, ulterior, de echipe formate din cadre didactice, psihologi și părinţi care au experienţă în comunicarea și colaborarea cu acești copii.

În perioada 2014-2020, Uniunea Europeană va finanţa Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).
Aria de cooperare este următoarea: România (judeţele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați) și Republica Moldova (întreg teritoriul).
Aplicaţiile iniţiate recent vor putea fi depuse în cadrul apelului pentru proiecte de tip soft, Prioritatea 1.1 Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia.
Un proiect va putea avea un grant cuprins între 50.000 Euro și 400.000 Euro și va putea avea o durată cuprinsă între 12 și 18 luni.
Primul apel de propuneri de proiecte se va lansa în zilele următoare.
Pentru mai multe informatii privind Programul Ro-Ua-Md, se poate accesa pagina web oficială a acestuia: www.ro-ua.md.net.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri