Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:28, 20 aprilie 2024
temperature icon 8°C
câțiva nori
Humidity 94 %
Wind 2 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 5 Km/h
Clouds Clouds: 17%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

Școala Profesională Specială „Ion Pillat” din Dorohoi – proiect Erasmus + „NO to Discrimination and Social Exclusion”

23 februarie 2018 | Educatie, Social - Educatie

Școala Profesională Specială „Ion Pillat” din Dorohoi implementează, începând cu anul 2017, proiectul de parteneriat strategic pentru susţinerea schimbului de bune practici în domeniul şcolar, cu titlul „NO to Discrimination and Social Exclusion”, din cadrul programului ERASMUS +, acţiuneacheie 2, finanţat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
Proiectul îşi propune să promoveze toleranţa şi egalitatea de şanse pentru elevii cu vârste între 9 şi 19 ani din cele cinci şcoli partenere, pe o durată de doi ani. Alături de România, reprezentată de Școala Profesională Specială “Ion Pillat” din Dorohoi, mai fac parte Italia – ţară coordonatoare, Polonia, Bulgaria şi Turcia.
Fenomenul discriminarii şi violenţei din şcoli a crescut dramatic în ultimii ani. Elevii care provin din diferite medii etnice, religioase, precum şi copiii cu anumite dizabilităţi sunt adesea excluşi din grupul majorităţii, din cauză că sunt diferiţi. Prin urmare, un număr alarmant de elevi aleg să renunţe la şcolile în care nu se mai simt confortabil.
Scopul general al proiectului este de a combate mentalitatea nesănătoasă existentă în interiorul comunităţilor, construite pe lipsa de respect şi pe intoleranţă faţă de anumite grupuri de persoane. Acest lucru va fi posibil prin creşterea gradului de conştientizare a elevilor faţă de efectele negative ale acestor comportamente a supradezvoltarii fiinţei umane, prin combaterea limbajului şi comportamentului discriminant în interiorul şcolilor.
Obiectivele specifice proiectului sunt:
Să promoveze dialogul intercultural între diferitele ţări şi categorii socio-culturale.
Să reducă violenţa, abandonul şcolar şi inegalitatea prin promovarea unor valori precum toleranţa, acceptarea alterităţii şi respectul intercultural.
Să implice activele vii în activităţi, ceea ce presupune lucrul în echipe multiculturale.
Să descurajeze tendinţa de stereotipie şi prejudecăţi bazate pe cazuri izolate de comportament inadecvat.
Să îmbunătăţească calitatea relaţiei dintre elevii din medii culturale diferite şi să le dezvolte abilităţile sociale şi de comunicare.
Să încurajeze învăţarea diferitelor limbi şi culturi din spaţiul european.
Elevii, profesorii şi alte persoane implicate în proiect vor avea posibilitatea de a intra în contact cu diferite culturi, sisteme educaţionale şi politici printr-un schimb de învăţare continuă. Cooperarea între şcoli prin intermediul întâlnirilor transnaţionale şi al activităţilor de învăţare/predare/formare vor reprezenta o ocazie importantă de a descoperi soluţii şi experienţe diverse pentru combaterea discriminării şi pentru încurajarea incluziunii sociale şi educaţionale a elevilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri