Cele mai citite

loader-image
Botoșani
22:00, 24 aprilie 2024
temperature icon 12°C
cer senin
Humidity 78 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 5%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:07
Sunset Sunset: 19:15

Ultimele Știri

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, a marcat 40 de ani de existență!

10 iulie 2017 | Eveniment

Octavian Paler spunea că „orice evocare devine în mod fatal o istorie şoptită a momentului în care amintirea începe să vorbească”. Și, iată-ne acum, evocând împreună istoria celor 40 de ani de existență a liceului din inima Voronei, Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfânt”.

În tot acest timp care, pentru noi, cei de astăzi, s-a derulat într-un mod minunat în ultimele patru decenii, educatori, învățători, profesori, directori, elevi și părinți au stat alături, umăr la umăr, pentru a croi drum bun în viață, absolvenților școlii noastre. De aceea, și astăzi, ca și odinioară, ne mândrim cu elevii noștri, care an de an câștigă premii la olimpiade și concursuri școlare sau intră la școli și facultăți de prestigiu, ducând mai departe renumele câștigat de liceul nostru în cei 40 de ani de muncă statornică.

Că această muncă a fost eficientă şi că dăruirea, eforturile şi convingerile noastre n-au fost în zadar, ne-o demonstrează chiar atenția care s-a acordat aniversării de 40 de ani a liceului şi pe care am primit-o cu mare bucurie. Pentru că alături de noi, la Ziua liceului, au fost prezenți autoritățile județene, parlamentarii de Botoșani, inspectori școlari și cunoscuți oameni de cultură. Suntem convinşi că această apreciere este, în fapt, recunoaşterea unei munci făcută cu dăruire şi responsabilitate, cu o mare investiţie afectivă, cu răbdarea şi puterea de a lua lucrurile din nou, de la capăt, până la reuşită.

Toate demersurile întreprinse în cei 40 de ani de existență în spațiul Voronei noastre de către Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfânt”, în numele învățăturii și al educației, pe care, cu dăruire şi competenţă, le-au desfăşurat în tot acest timp colegii noştri din alte generații și pe care-i salutăm acum cu emoție, profesorii de azi, şi nu numai, elevii, părinţii și autorităţile locale, au avut o unică finalitate: o bună pregătire a celor care ne vor urma. Se cuvine, de aceea, ca şi pe această cale să le mulţumim celor care au condus destinele acestui liceu, tuturor celor care ați participat activ, de-a lungul timpului, la îndeplinirea misiunii școlii noastre, un lucru departe de a fi ușor. Ceea ce ne-a însufleţit pe toţi a fost spiritul de echipă şi, ceva care a devenit vizibil doar prin actele noastre: o trăire permanentă care înaripează gândul, dar care şi consumă timp, resurse, vieți.

Acum, când unii cred că şcoala nu mai este far şi că lumea în care trăim dezvoltă şi încurajează doar nonvalorile, noi, profesorii Licelui Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfânt”, părinţi, elevi și reprezentanţi ai autorităţii locale, reprezentanți ai județului și parlamentari de Botoșani, susținem laolaltă că, dacă vom continua să cultivăm valori precum profesionalismul, respectul, solidaritatea și umanismul, atunci şcoala noastră va continua să formeze personalităţi umane de valoare.

Vă mulţumim tuturor pentru recunoaşterea şi preţuirea acordată şi vă asigurăm că munca noastră în acest domeniu este … o ucenicie pe viaţă!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri